top of page
FREDAG 23. AUGUST kl. 20.30
 
Kulturladen, Store Rise
5 - Creating together - Planetarium.jpg

PAREIDOLIA
Luc Perez & Yann Coppier

En maler og en musiker mødes på en teaterscene. Ved hjælp af en på én gang enkel og avanceret opsætning, skabes en magisk rejse.

Dialogen mellem billed og lyd åbner op for en udforskning af ukendte lande, hvor landskaber og indtryk dukker op og forsvinder. 

“Pareidolia” er betegnelsen for et psykologiske fænomen. Her får hjernen os til at opleve ting, som ikke nødvendigvis er der. Pareidolia er, når vi kan se de mest fantastiske ting i skyerne, høre menneskestemmer komme ud af statisk støj og ansigter former sig i træets bark. 

For øjne, ører og fantasi

I denne forestilling er publikum vidne til skabelsen af værket, mens den tager form live foran dem. Luc Perez maler med farver, vand, kridt, sand og meget mere - et kamera filmer lærredets transformation, som projiceres op på lærred i stort format. Yann Coppier transformerer følelsen af rummet, via live kompositioner og et multikanals lyd-setup. Som et alkymistisk værk, hvor det visuelle og auditive materiale forvandles. 

Men forestillingen kan også opleves som en levn fra en meget gammel tid, hvor kunsten blev født på væggene i mørke huler. Gennem de billeder og lyde, der produceres på scenen, er forestillingen i sidste ende skabt af publikum selv og deres hjerner. Ved at fortolke disse visuelle og lydlige indtryk skaber beskueren deres egen pareidolia, forskellig for hver person, hvilket gør rejsen unik.

Maler 

Luc Perez

 

Musiker

Yann Coppier
 

Varighed

60 minutter

bottom of page